Kandidaten GroenLinks Lelystad GR2018
V.l.n.r.: Thijs Kuijpers, Peter van der Wal, Judith Boertjens, Hicham Ismaili Alaoui, Otmar Delpeche, Bas de Reus en Sjaak Kruis. Martha Rispens ontbreekt.

Kleurrijke kandidatenlijst voor GroenLinks Lelystad

De leden van GroenLinks Lelystad hebben een prachtige kleurrijke kandidatenlijst vastgesteld  voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Voorzitter Andries de Vries: “Met deze lijst heb ik er het volste vertrouwen in dat GroenLinks ook de komende jaren weer een verbindende politieke rol van belang gaat spelen in Lelystad.”

Nadat plek 1 en 2 eerder al waren toegewezen aan Sjaak Kruis en Bas de Reus, is gisteren tijdens een algemene ledenvergadering de kandidatenlijst tot en met plek 8 ingevuld. Dit zijn de mensen die actief in en met de nieuwe gemeenteraadsfractie zullen gaan meedoen. Deze lijst is zoals voorgesteld door de kandidatencommissie unaniem door de leden vastgesteld.

Op plek 3 van de kandidatenlijst staat Judith Boertjens. Judith was de afgelopen jaren al als fractieassistent nauw bij de werkzaamheden van de gemeenteraadsfractie betrokken. Hicham Ismaili Alaoui heeft op plaats 4 ook grote kans om weer in de gemeenteraad terecht te komen. Hicham zit ook nu al namens GroenLinks in de raad. Op plek 5 brengt Martha Rispens nieuwe energie in de fractie. Zij was tot nu toe niet actief voor GroenLinks maar wel bekend als lid en oprichter van bewonersvereniging WIJ Warande.

Otmar Delpeche (op 6) heeft lang geleden al eens op de lijst gestaan en is zodoende een oude bekende. Peter van der Wal (op 7) is op dit moment fractiesecretaris en Thijs Kuijpers (op 8) is bestuurslid van de afdeling.

Bij de presentatie van de lijst merkte voorzitter Andries de Vries op dat de huidige fractie een applaus verdiend voor alles wat zij de afgelopen jaren hebben bereikt. Niet voor niet staan veel van de huidige raadsleden en assistenten wederom op de lijst. Raadslid Kadir Can Aksoy en fractieassistent Bert de Beer keren niet terug in de gemeenteraad. GroenLinks bedankt hen hartelijk voor hun inzet van de afgelopen periode.

Alle kandidaten nog eens op een rij:

  1. Sjaak Kruis
  2. Bas de Reus
  3. Judith Boertjens
  4. Hicham Ismaili Alaoui
  5. Martha Rispens
  6. Otmar Delpeche
  7. Peter van der Wal
  8. Thijs Kuijpers