Afvalstoffendienst
Afvalstoffendienst

Storten van Amsterdams afval niet duurzaam en daarom ongewenst

Omdat het Amsterdamse AEB problemen heeft met de verwerking van Amsterdams afval, wordt dit binnenkort onder andere op de vuilstort aan de Lelystadse Zeeasterweg opgeslagen. GroenLinks Lelystad vindt dit een onwenselijke situatie en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Volgens de gemeente gaat het hierbij om bedrijfsafval, en is dit een verantwoordelijkheid van de provincie. Het zou de bedoeling zijn dat het afval hier permanent gestort wordt, en dus niet meer wordt gerecycled of verbrand voor energie-opwekking.

GroenLinks Lelystad maakt zich hier zorgen over, want het storten van afval is niet duurzaam en we zouden dan ook graag weten of er nog alternatieve oplossingen zijn. Bovendien is het een dubbele boodschap aan Lelystadse burgers, die we juist als gemeente willen aansporen om hun afval zoveel mogelijk te recyclen.

Daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld (zie onder) aan het college over deze kwestie. We hebben bovendien nauw contact met onze collega’s van de provinciale Statenfractie, aangezien dit een provinciale verantwoordelijkheid is.