Bas de Reus

Fractie assistent

Kunst & cultuur, Sport, Welzijn, (Jeugd-)zorg, Verkeer & vervoer

Ik, Bas de Reus, ben opgegroeid aan de andere kant van de dijk: in de omgeving van Alkmaar, waar ik in 1986 ben geboren. Inmiddels woon ik alweer zo'n 10 jaar in Lelystad. Een prettige, dynamische, interessante plek met veel kanten. Het is handig om snel in Amsterdam en Zwolle te zijn, waar ik veel ben voor mijn ontwerpwerk bij de NS, maar aan de andere kant de bossen naast de deur te hebben om te kunnen hardlopen, en een centrum met mooie voorzieningen zoals de Underground, om mensen te ontmoeten en fijne muziek te zien.

Bij de verkiezingen in 2018 ga ik voor een plekje in de gemeenteraad, voor mijn tweede (volledige) periode. Uiteraard voor GroenLinks, waar eerlijk delen belangrijker is dan bij welke partij dan ook. De laatste jaren heb ik mij vooral ingezet voor zorg, jeugdzorg, jongeren, duurzaamheid en fietsen, en dat blijf ik met alle liefde doen.

Want nog steeds kunnen we eerlijker omgaan met het geld dat we hebben. Dat betekent voor mij dat we niet zomaar geld geven aan zeilwedstrijden, grote evenementen, city marketing, reclames, of het inhuren van personeel bij de gemeente; maar dat we investeren waar het het hardst nodig is: in het onderwijs, de zorg en de armoedebestrijding, zodat iedereen, waar dan ook in de stad, gelijke kansen krijgt.

Dat zullen dan ook mijn speerpunten zijn in de aankomende periode: zorgen dat de zorg voor iedereen toegankelijk is, dichtbij en betaalbaar. Dat de jongeren een toekomstperspectief hebben, met goed onderwijs en mogelijkheden zichzelf te ontplooien. Dat de stad gezond wordt en blijft, door middel van duurzame energie en fietsen in plaats van auto's.

Telefoon: 0646371555