Nieuws

Gemeenteraad gaat voor maximale invloed op busvervoer in Lelystad

Gisteravond (15 mei) debatteerde de gemeenteraad op initiatief van GroenLinks over de toekomst van het busvervoer. Dat was nodig omdat de provincie daar binnenkort beslissingen over neemt. Nu regelt de gemeente het busvervoer nog zelf, maar in de toekomst gaat de provincie daarover. De motie van GroenLinks (en anderen) om goed busvervoer voor Lelystad te behouden, werd door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder

Collegevorming in Lelystad: achterkamertjes anno 2018

Vanmiddag mochten we naar de formateur om 3 punten in te leveren, die het college dan wellicht meeneemt in hun akkoord. GroenLinks Lelystad heeft hiervoor echter bedankt. Waarom? De coalitievorming in Lelystad is anno 2018 nog altijd achterkamertjespolitiek bij uitstek. Ondanks het besluit van de raad om de deur op een kier te zetten bleef de deur voor ons potdicht.

Lees verder

Intensieve samenwerking tussen GroenLinks en SP

In de komende raadsperiode gaan de SP en GroenLinks in de Lelystadse gemeenteraad nauw met elkaar samenwerken. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag werden partijen uitgenodigd om bij elkaar op de koffie te gaan en samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken. Dit met als doel het vergroten van de bestuurskracht in de versnipperde gemeenteraad. Deze samenwerking is het eerste resultaat daarvan.

Lees verder

Advies van de informateur te kort door de bocht

GroenLinks Lelystad is niet blij met het advies van informateur Wouter Kolff voor de vorming van een coalitie in de gemeenteraad. In dit advies wordt GroenLinks namelijk, samen met een aantal andere partijen, volledig buiten beschouwing gelaten. Wat ons betreft doet dat geen recht aan onze constructieve houding in de oppositie van de afgelopen jaren. Maar het lukte de fractie in het debat erover toch nog een kleine opening te creëren.
 

Lees verder

Aflossing van de wacht

Het was een drukke week voor de gemeenteraad, een week van afscheid en felicitaties, een oude en een nieuwe fractie en het begin van een nieuwe raadsperiode.

Lees verder

Bewoners bezorgd over bomenkap

Van vele burgers krijgen we vragen en opmerkingen over de kap van bomen, zij zijn bezorgd over het groen in hun stad en die zorg delen wij. Daarom stellen wij na onze schriftelijke vragen ook nog mondelinge vragen.

Lees verder

Pagina's