Het comité Stop Bezuinigingen roept op tot een demonstratie tegen de bezuinigingsplannen van Rutte-2 op zaterdag 21 september om 13.00 uur vanaf het Beursplein in Amsterdam.
Deze VVD/PvdA-regering heeft opnieuw miljarden aan bezuinigingen aangekondigd. Daarmee worden de kosten van de door de banken veroorzaakte crisis afgewenteld op kwetsbare groepen in de samenleving. Ondertussen worden bonussen, belastingontwijking en topinkomens niet aangepakt door het kabinet en gaan er miljarden naar de JSF. De Nederlandse bevolking pikt dit niet langer en wendt zich nu massaal af van dit kabinet. Het is tijd om het tij te keren en te kiezen voor een progressief alternatief waarin solidariteit tussen bevolkingsgroepen voorop staat. Stop de bezuinigingen! (www.stopbezuinigingen.nl)

Vijftig organisaties steunen protest

De demonstratie van Comité Stop Bezuinigingen op 21 september wordt door ruim vijftig maatschappelijke organisaties en actiegroepen ondersteund. Huurdersverenigingen, studenten, migrantenorganisaties, uitkeringsgerechtigden en anderen die zich verzetten tegen de kabinetsplannen hebben de krachten gebundeld. Ook GroenLinks Amsterdam en de SP steunen het protest, evenals afdelingen van FNV Bondgenoten en AbvaKabo FNV. Tijdens de demonstratie zijn er onder meer toespraken van Ruud Kuin, bondssecretaris van Abvakabo FNV, en verschillende kamerleden. Zie voor meer informatie de website www.stopbezuinigingen.nl.