Op dinsdag 3 maart komt de 13-jarige James met de trein vanuit Haarlem naar Lelystad om de hele middag zwerfafval op te ruimen. Hij doet dit vanuit zijn actie 'James ruimt op' waarin hij elke maand een andere Nederlandse hoofdstad aandoet. Dinsdag 3 maart is hij in Lelystad en hij hoopt dat veel Lelystedelingen hem komen helpen.

James ruimt op
In de zomer kreeg James al bekendheid met zijn fantastische actie waarin hij elf steden in elf dagen opruimde. De ruim €3600 die hij aan sponsorgeld binnenhaalde met deze actie ging naar The Ocean Cleanup. Ook met zijn hoofdstedenactie wil hij proberen zoveel mogelijk geld voor The Ocean Cleanup op te halen. "Als alle mensen op de wereld er twee keer over na denken voordat ze hun afval in de berm of in zee gooien, kunnen we met zijn allen de plastic soep stoppen", aldus de 13-jarige James over zijn missie. Kijk voor meer informatie over James en zijn missie op www.jamesruimtop.weebly.com

Stadshart Lelystad weer mooi schoon
Op dinsdag 3 maart start de opruimactie om 12:00 uur bij station Lelystad Centrum, aan de kant van de rechtbank. Deelnemers kunnen zich verzamelen bij de vlag van 'Lelystad schoon, heel gewoon'. Vanuit daar lopen de opruimhelden via de buitenkant langs de Arcus en het Woldpark om vervolgens dwars door het centrum te gaan en weer bij het station te eindigen. Naar verwachting is de groep wel een paar uur bezig dus later op de route aansluiten is geen probleem. Zie de route op het plaatje.

Samen de schouders eronder
James hoopt dat zoveel mogelijk mensen hem komen helpen. Vanuit het project 'Lelystad schoon, heel gewoon' wordt gezorgd voor alle schoonmaakbenodigdheden. Heb je zelf een prikstok en handschoenen? Altijd handig om mee te nemen. GroenLinks Lelystad steunt James en is contactpersoon voor de Lelystad-actie. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar lelystad@groenlinks.nl. Kan je er niet bij aanwezig zijn maar wil je zelf ook wat doen? Neem contact op via lelystadschoon@lelystad.nl om de mogelijkheden te bespreken. Samen maken we Lelystad weer mooi schoon!